Čtyři rady k nákupu Nordic Walking holí.


Nákup Nordic Walking holí je stejná věda jako nákup sportovních bot nebo podprsenky.

před 3 lety

Vybrat si ty svoje hole na Nordic Walking je často oříšek srovnatelný s nákupem podprsenky. Roli hraje postava, zkušenost, kondice, zvyk, kolik za to, barva, carbon nebo hliník, pevné nebo nastavitelné, asfalt nebo les,  a spousta dalších faktorů.

Rada první: Pokud po Nordic Walking teprve pokukujete a chcete začít, nekupujte si NW hole. Raději investujte do lekce s instruktorem, který vám správné hole půjčí. Dozvíte se vše podstatné o holích, výstroji, technice i benefitech. Zjistíte, jestli je Nordic Walking vůbec pro vás. Pak teprve jděte do nákupu svých vlastních holí. Svého instruktora kontaktujte i v případě, že chcete upgrade, čili vyměnit stávající hole za lepší a nemáte dobrou představu. NW instruktoři/ky jsou často i prodejci a distributoři dobrých NW holí a mají dobrý přehled o tom, co je na trhu. Nasměrují vás. Instruktory  Českomoravské federace Nordic Walking najdete tady,  instruktory Nordic Walking Point tady. Svého NW instruktora najdete i dotazem ve facebookové skupině Nordic Walking CZ, vždycky se někdo ozve. 

Rada druhá: Před nákupem se ochytřete. Šikovné průvodce výběrem NW holí má Nordic Sports a Škola chůze.
Při nákupu se raději vyhněte velkým řetězcům. Není výjimkou, spíše pravidlem, že prodavači neznají ani rozdíl mezi turistickými a NW holemi. I výběr NW holí bývá omezený.

Rada třetí: Kupujte NW hole tam, kde vám dobře poradí, protože sami chodí. V Čechách máme velmi dobré specializované obchody a e-shopy. Tady jsou ty hlavní (v abecedním pořadí) ALPITREK v Příboře - NW hole Fizan, IQSPORT v Holešově - NW hole Start, Fizan, KV+, NORDIC SPORTS v Brně - NW hole Start a ŠKOLA CHŮZE v Říčanech u Prahy - NW hole Exel, FIZAN, Komperdell, KV+, Leki, Masters, One Way, Swix. 

Rada čtvrtá: Když se tím vším nechcete prohrabávat, platí rada první.

A ještě poznámka pro "lamy". Všechny zelené texty jsou rozklikávací. Dostanete se tak přímo k informaci.

Vánoce se blíží, vybírejte.

A těším se na vás. V lese, na louce, u vody, ve skalách.

Kristina

16. 8. 2021