Ze života jedné Nordic Walking události


Všechny postavy, události a okolnosti v tomto článku jsou smyšlené. Jakákoli podobnost se skutečnými, žijícími či mrtvými osobami je čistě náhodná.

před 4 lety

Kudy to bude? Někam, kde to není moc dlouhé ani moc krátké, ani moc do kopce, ani moc z kopce. Někam, kde jsou krásné výhledy, někam, kde jsou měkké pěšinky, kde je stín, kde není  stín.  Někam, kde je dobrá doprava a hospůdka na konec. Někam, kde jsme ještě nebyli. Někam, kde to znám a kde to miluju. Kudy? Tudy! 3 hodiny.

Příprava a trasování: Jdu to zažít  na vlastní kůži, ať nezabloudíme. Kde bude zahřátí a rozcvičení, kde bude přestávka, jaká je historie a geologie. Kde bude závěrečné protažení, kde bude hospůdka. Nechávám se fotit od náhodných pocestných. Trasa je dokonalá - krásná příroda, vrcholy a výhledy, městečko na dlani, hospůdka. Jsem nadšená, jak jsem to vymyslela a postavila. 1 den.

Marketing: Píšu událost na webovky  a na fejsbůůůk, aby to bylo instantní na jeden klik, názorné, se všemi odkazy na sraz, trasu, dopravní spojení. Super, je tam všechno, kompletní informace. Sdílím, kam jen to jde. Přijďte, zkuste, zažije, vylezte z komfortní zóny! Je to úžasné!

Jéé, účastní se A., B., C., D., E., F., G., H., i  I. J, K. L. vezme kamarádky, M. přijde s rodinou, N. se k nám připojí na trase. 60 lidí to zajímá. Jak to zvládnu? Řeknu synovi/sestře/kamarádce, aby  mi přišli pomoct. A abych měla dost řádků na prezenční listině. Tolik se na všechny těším. 1 den.

Den D: Venku leje/ chystá se vedro/ je mlha/hustě sněží/je krásné počasí. Podle meteowebů bude na trase počasí báječné. A už pípají zprávy: „Promiň, Kristi… je moc vedro… moc prší…protáhla se mi oslava….bolí mě koleno….nestihnu to….zkusím příště…přivezli mi vnoučata….vařím pro zedníky… odkud jede ten autobus?...kde je sraz? … kde je to parkoviště?“

Vyhlížím účastníky. Už jdou, nesou NW hole: „Jdete s námi?“ „Né, já jdu s kámoškama tamhle….my jdeme tuhle trasu… kdepak, jsem tu s rodinou… cože?“  Nakonec je nás 2 nebo 8, nebo  10 i 15. A velká sláva, je nás 20, i s mými rodinnými příslušníky.

Rytmicky šlapeme Nordic Walking. Kocháme se, funíme, smějeme se. Potkáváme skály, les, řeku, potok, bláto, kopřivy, boží muka, sochy, vodopády, lomy, rybníky, jezera, domy, stromy, houby, komáry, srnky, kance, kůrovcovou kalamitu, louže, technoparty, cyklisty, domorodce. Každý se baví s každým, seznamujeme se, povídáme si o dětech, o vnoučatech, o cestách, kde všude jsme byli a budeme, o rozvodech, o partnerech, o dovolené, o kytkách, o vaření, o autech, o tom, koho jsme ztratili a koho našli. Potkáváme sami sebe.

Courám se vzadu s posledními, popobíhám dopředu ke svižným. Fotím všechno a všechny. Prudím s NW technikou, opravuji, kritizuji, chválím. Jsem šťastná s těmi parťáky. A hospůdka na konec je zavřená. 1 překrásný den.

Den D večer: Eviduji účastníky a tržby, na naftu do Jahody dobrý. 110 fotek, snad se tam najdou všichni. Tahle společná je pěkná, M. to moc sluší, když se směje. Tady to sluší mně.  Rozesílám všechny fotky všem. Sdílím na světové síti. Musím si konečně přečíst návod k tomu foťáku.

Pořád dokola prohlížím album na feksbůůku,  25 lajků, to je velký úspěch. Byla to krásná nezapomenutelná Nordic Walking událost se skvělými lidmi.

Kudy to bude příště?